RSS

Drama “Tambang Tambang Tambang 2009”

08 Feb
Tambang Tambang Tambang 2009

Tambang Tambang Tambang 2009

sinopsis drama :

Tambang Tambang Tambang 2009

Naskah : R. Hidayat Suyalaga

Urang tetela sarua, diteupa tina :
raga – sukma katut hirupna,
tina sari dahareun jeung inumeun,
dirujak bebek ku sahwat jeung rasa hawek;
lisungna napsu – haluna beurat ka hulu

Urang tetela sarua, ditambalung ku tambang,
nu ngabanda diri urang hayang teu hayang.
pada boga lacak, tapak ucap tapak rengkak
napel jadi panglalandi diri, tepi ka baring supagi

Saha atuh saha, nu ti peuting sok mepeling,
saha atuh saha, mun nyorangan sok ngingetan,
eta teh Si Nyai tea, Purba Sari Ayu Wangi,
Dayang Sumbi – Dewi Asri Tanding Leuwih, baraja inten gumilang,
teu reureuh mantuan ngengenyang tambang

Saha atuh saha, nu heman sok mapagahan,
mindeng ngagelendeng saendeng-endeng,
nu tara sulaya jeung cadu cidra
demi tambang sajatina, tilu pintelan dirara,
nu nalikung jeung ngabanda, lalakon urang di dunya.

Tambang rara nu kahiji, pamahanan ti azali,
rara wirang nu kadua, warisan ti indung bapa,
rara tilu nungku-nungku, hasil panen tingkah laku saban waktu.

Diayun ambing ku peuting, ditimang – timang ku beurang,
nambahan panjang kalangkang, nu dirara tina hegak napas urang,

Saringkang alok haleuang, tepak kendang lagu rumingkang,
sorolok prang – sorolok prang, ting – galoprak ting – galombrang,
omong kosong gede bohong, ngadaraplok tina tonggong,
aweuhan parat saampar jagat, jadi apal sarerea :
“ RARA TAMBANG RINGKANG-RINGKANG KALANGKANG URANG”

 
7 Komentar

Ditulis oleh pada 8 Februari 2009 in Rubrik Peristiwa

 

Tag:

7 responses to “Drama “Tambang Tambang Tambang 2009”

  1. toto sugiarto

    9 Oktober 2009 at 6:56 am

    kapan diadakan lomba drama sunda untuk tahun 2010 apakah pendaftaran sudah dimulai dan apakah juklak dan juknisnya dan materi drama buat lomba sudah ada? sangat ditunggu sekali informasinya, terima kasih, salam sunda!

     
  2. toto sugiarto

    9 Oktober 2009 at 6:58 am

    kapan diadakan lomba drama sunda untuk tahun 2010, apakan pendaftaran sudah dimulai, apakah juklak dan juknis serta materi drama buat lomba sudah ada, sangat ditunggu sekali informasinya, terima kasih, salam sunda!

     
  3. al tigris

    17 Januari 2010 at 9:14 pm

    alus euy

     
  4. RUDI

    28 Maret 2010 at 7:48 am

    PADUH SUKSESNYA FDBS NA SALAM-SALAM NA KANGGO KULAWARGI TEATER SUNDA KIWARI TERUTAMI K KANG R. HIDAYAT.
    TI RUDI TEATER POLOS SRENG TEATER ALIRAN BATANG BUNGO JAMBI SRENG TASIK

     
  5. DETTA GREESDIANTY PUTRI

    31 Maret 2010 at 9:37 pm

    . emm,, lmyyan bguss ea,
    cmgga zh drama nie bssa terknall dmnna2,
    n bssa dzdkkan cntoh tuk penulis2 yg lain.a, amien…
    by: detta 17 bdg

     
  6. Wendy

    31 Desember 2010 at 2:56 am

    manawi gaduh dokumntasi video pagelaran teater sunda/nasional abdi peryogi bade meser abdi mah sanes bade nyungkeun hehe….boleh vcd/dvd.kontek youngteacher83@yahoo.com

     
  7. teatersundakiwari

    8 Januari 2011 at 7:05 pm

    boleh saja silakan datang ke gedung kesenian rumentang siang bandung. jalan baranangsiang no.1 bandung.

     

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: